Manuellterapiutdanningen i nye lokaler

Pia Therese F. Olsen (t.v.) og Øystein Sandmæl Nypan ønsker velkommen til manuellterapiutdanningens nye lokaler ved Alrek Helseklynge i Bergen.

Etter to tiår i Kalfaret 31 har utdanningen flyttet til splitter nye lokaler i Årstadveien 17 i Bergen. Her deler den hus med blant annet psykologisk universitetsklinikk, Institutt for klinisk psykologi, Allmenmedisinsk forskningsenhet, Senter for kvalitet i legekontor, Nasjonalt kompetansesenter for legevaktsmedisin og flere andre institusjoner innenfor helsesektoren.
Manuellterapistudentene Olsen og Nypan er svært fornøyd med den nye lokaliseringen.
– Den gamle bygningen i Kalfaret hadde sin sjarm, men var upraktisk og kald på vinterstid. Det var tungvint å måtte flytte benker opp og ned mellom etasjene, sier Olsen.
Nypan er enig, og legger til at manuellterapistudentene føler seg satset på.
– Vi er blitt prioritert og har fått fine lokaler med mye nytt utstyr og i et tverrfaglig miljø. Her ligger alt til rette for at ulike helse- og medisinske miljøer kan spille hverandre gode.
Alrek helseklynge ligger litt lengre borte fra Bergen sentrum enn den gamle utdanningen, men nærmere byfjellene og sykehusene på Haukeland og Haraldsplass.
På grunn av koronasituasjonen har de 24 studentene på kull 2019-2020 ikke møttes fysisk siden i januar. I forrige uke kunne de imidlertid ta i bruk de flunkende nye lokalene i Årstadveien.

Videoen viser Alrek helseklynge, sett fra utsiden.
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=d3Jzv4Wi3cQ[/embedyt]